Volledig recyclebare verpakkingen!
Ook voor Skinner’s is het milieu erg belangrijk. Ze geloven dat de wereld waarin we leven zorg nodig heeft en daarom hebben ze een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd om ons plastic afval en onze ecologische voetafdruk te verminderen.
SKINNERS FIELD & TRIAL NIET ALLEEN MAAR EEN NIEUW UITERLIJK….
Onze zakken van 15 kg zijn 100% recyclebaar en gemaakt van ‘4’ Low-Density Polyethylene (LDPE) plastic – een van de meest gerecyclede kunststoffen. LDPE kan worden omgezet in allerlei nieuwe dingen, waaronder vuilniszakken en andere nieuwe verpakkingen.
Voeding voor de toekomst
Voeding is één van de weinige variabelen, die we kunnen beïnvloeden in de verzorging en het beheer van onze honden. We kunnen hun fundamentele genetica, persoonlijkheid of fysieke uiterlijk en capaciteiten niet veranderen, maar we kunnen wel de wijze van voeden aanpassen. Wanneer we beginnen te denken aan de volgende generatie honden, is er weinig twijfel over het belang van goede voeding voor toekomstige gezondheid en vitaliteit. Goed voeren betekent dat een dieet de voedingsbehoeften van een dier ondersteunt en voldoet aan hun gedrags-, activiteits- en andere fysiologische vereisten. Voor puppy’s en jonge honden is voeding van vitaal belang om de groei en ontwikkeling naar een lange, gezonde en actieve volwassenheid te ondersteunen. Er is een overvloed aan beschikbare keuzes. Hoe kunt u het beste beslissen wat en hoe u uw dekreu, fokteef of uw nieuwe puppy moet voeren om een maximale gezondheid te garanderen? Laten we enkele van de belangrijkste punten over “voeden voor de fokkerij” verkennen en kijken hoe we het beste “kunnen voeden voor de toekomst”.
VOOR DE GEBOORTE
Het kan u verbazen dat de voeding van de ouders van uw puppy, zelfs vóór de paring, van cruciaal belang is voor de gezondheid van uw puppy op lange termijn! Goede fokkers zorgen ervoor dat fokdieren fit, gezond en goed gevoed zijn. Dat betekent niet vet, maar het betekent dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen, rijk aan belangrijke voedingsstoffen, die de vruchtbaarheid zullen ondersteunen, en voor de teef, zal het ook zwangerschap, geboorte en borstvoeding ondersteunen. Dekreuen hebben meestal baat bij een compleet dieet, dat een actieve levensstijl ondersteunt en evenwichtige niveaus van belangrijke voedingsstoffen heeft om normale activiteitsniveaus te ondersteunen.
Voor fokteven kan een compleet, uitgebalanceerd dieet, zelfs voordat ze klaar is voor de paring, helpen om haar lichaam voor te bereiden op zwangerschap, geboorte en lactatie. Ze moet fit en actief zijn en zeker geen overgewicht hebben, omdat dit zowel de vruchtbaarheid als haar vermogen om gemakkelijk te werpen (bevallen) kan beïnvloeden. Het is ook de moeite waard om te zoeken naar belangrijke voedingsstoffen in het dieet van een teef, die bedoeld is voor de fokkerij – vermijd overtollige niveaus van vitamine A, omdat dit kan worden geassocieerd met geboorteafwijkingen, maar zoek naar essentiële voedingsstoffen zoals foliumzuur, die kunnen helpen de zeer vroege ontwikkeling van puppy’s vóór de geboorte te ondersteunen. Het voeren van een compleet, goed geformuleerd dieet kan helpen om mogelijke voedingsproblemen voor mama en puppy’s te voorkomen!
DE FOKTEEF
Voor zwangere teven, op voorwaarde dat ze in goede fysieke conditie zijn en geen ondergewicht of obesitas hebben (die beide de vruchtbaarheid en succesvolle zwangerschap negatief zullen beïnvloeden), zijn er meestal geen dieetveranderingen nodig tot ongeveer week vijf van hun zwangerschap (en zwangerschap wordt bevestigd!) Op dit punt is het een goede gewoonte om het dieet van de zwangere teef geleidelijk te verwisselen met een dieet met een hogere voorziening van belangrijke voedingsstoffen (eiwitten, vet koolhydraten en evenwichtige niveaus van de mineralen calcium en fosfor in het bijzonder). Bij Skinner’s raden we de geleidelijke overgang naar Skinners Field & Trial Puppy aan in week vijf van de zwangerschap, of Skinners Field & Trial Superior. Dit komt omdat vanaf ongeveer week vijf tot de geboorte (meestal 63 dagen na de paring), de puppy’s sterk in omvang toenemen en extra eisen stellen aan het teefje. Dergelijke voedingsmiddelen zijn geweldige keuzes, omdat ze zijn geformuleerd om de groei en ontwikkeling van puppy’s zowel voor als na de geboorte te ondersteunen, en om mama ook belangrijke voedingsondersteuning te bieden. Inderdaad, zelfs na de geboorte raden we aan dat de teef op dit hogere voedingsniveau wordt gehouden, totdat het spenen is voltooid en ze haar normale activiteitsniveau (en figuur!) terug begint te krijgen. Een zwangere teef kan ook een verhoogd aantal kleine maaltijden per dag nodig hebben, omdat de zich ontwikkelende puppy’s invloed beginnen te hebben op haar spijsverteringsstelsel en de hoeveelheid voedsel beperken, die ze in één maaltijd kan eten – weinig en vaak is een goed motto voor die laatste paar weken voor de geboorte!
NA DE GEBOORTE
Zodra de pups zijn geboren, is het ondersteunen van hun groei en ontwikkeling één van de voedingseisende periodes van het leven van een teef! Soms, na het werpen, lijkt een teef “van haar eten af te gaan” en dit is niet zo ongebruikelijk. Je kunt proberen haar te verleiden en haar te helpen haar voedsel te eten, door het in een beetje warm water te weken en een puree te maken met een papconsistentie. Dit heeft ook het voordeel dat ze extra vocht binnen krijgt. Het spreekt voor zich dat er altijd vers, schoon drinkwater beschikbaar moet zijn.
Borstvoeding stelt enorme eisen aan een teef en het voeren van grote nesten kan echt zijn tol eisen. Een goede strategie is om je teef constant toegang te geven (ook welad lib genoemd) om haar voedsel te nemen, tenzij ze bijzonder hebberig is! Dit kan ook nuttig zijn wanneer de puppy’s hun ogen hebben geopend en zijn gaan bewegen, omdat blootstelling aan het voedsel waarop ze zullen worden gespeend geleidelijk kan zijn en geen stressvolle of enge ervaring. Dit is een ander voordeel van het voeren van “mama” met een puppyvoer, omdat het er al is voor de puppy’s. Bovendien eten sommige teven actief en regurgiteren vervolgens wat voedsel voor hun puppy’s. Dit is een volkomen normaal en natuurlijk gedrag voor de huishond, dus wees niet gealarmeerd, maar nogmaals, het verstrekken van puppyvoeding voor mama betekent dat dit waar de puppy’s aan worden blootgesteld. Naarmate de puppy’s ouder worden en minder afhankelijk zijn van mama voor melk, kun je de hoeveelheid die mama eet verminderen en haar geleidelijk weer omruilen voor haar pre-zwangerschapsvoedsel en normale trainingsroutine.
SPENEN
Veel fokkers zullen hun puppy’s ergens tussen ongeveer drie en vijf weken oud van mama gaan spenen. Inderdaad, veel teven zullen op dit moment van nature tijd doorbrengen weg van hun puppy’s en hen helpen “natuurlijk” te spenen. Gedurende deze tijd zullen puppy’s nog steeds bij mama willen drinken, maar het is ook goed om ze te laten wennen aan “vast” voedsel. Het geleidelijk verminderen van de afhankelijkheid van puppy’s van de melk van hun moeder heeft ook het voordeel dat ze haar melkproductie langzaam en met minimale stress helpt opdrogen. Studies suggereren ook dat het blootstellen van puppy’s aan een reeks voedseltypen tijdens het spenen en vroege ontwikkeling, hun algehele darm- en spijsverteringsgezondheid kan helpen, zelfs tot op volwassen leeftijd!
Voor veel puppy’s is het weken van een complete puppyformulering in wat warm water en het doorslikken ervan wanneer ze doorweekt zijn, om een maaltijd te maken met een papachtige consistentie een goede, soms rommelige manier om ze vast voedsel te laten eten! Meerdere maaltijden per dag zijn in eerste instantie nodig en de hoeveelheid weken kan worden verminderd naarmate puppy’s groeien en zich ontwikkelen, totdat ze vaak op volledig droge brokjes zitten op de leeftijd van 8 weken, wanneer ze klaar zijn om naar hun nieuwe huizen en gezinnen te verhuizen.
NA DE LEEFTIJD VAN 8 WEKEN
Tegen de tijd dat een puppy klaar is om naar zijn of haar nieuwe huis te verhuizen, moeten ze volledig gespeend zijn en vrolijk een uitgebalanceerd voedsel eten dat geschikt is voor het opfokken van puppy’s. Het Skinners Field & Trial Puppy is uitermate geschikt voor een hele reeks rassen en soorten honden.
Goede fokkers zullen ervoor zorgen dat hun puppy’s naar hun nieuwe huis gaan, compleet met ten minste een week van het voedsel waarop ze zijn gespeend en volledige instructies voor de nieuwe eigenaren. Dit is van cruciaal belang om spijsverteringsproblemen te minimaliseren in een ongelooflijk stressvolle tijd voor een puppy! Het helpt ook de nieuwe eigenaren door ervoor te zorgen dat hun puppy consistent kan blijven worden gevoerd en geeft tijd voor eventuele dieetveranderingen die nieuwe eigenaren mogelijk willen aanbrengen. Het is echter bijna logisch dat de overgang naar een nieuw huis, omgeving, mensen, andere huisdieren, dierenartsbezoeken, ontworming, vaccinaties en alle andere ervaringen die een puppy in een nieuw huis heeft, stressvol kan zijn en af en toe spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Probeer niet in de verleiding te komen om enorme dieetveranderingen aan te brengen tijdens deze gevoelige periode!
VAN 8 TOT 16 WEKEN OUD
Vanaf ongeveer 8 tot 16 weken oud hebben de meeste puppy’s hun dagelijkse voedselrantsoen nodig, verdeeld in drie of vaker, vier maaltijden gedurende de dag. Tijdens deze periode groeien puppy’s snel en hebben ze veel energie, dus een goed dieet is nodig om zowel hun ontwikkeling, groei als activiteitsniveaus te ondersteunen. Het is een goed idee om zorgvuldig te bepalen hoeveel uw puppy moet worden gevoerd op basis van voedingsrichtlijnen die bij hun voedsel zijn geleverd en zowel de hoeveelheid als het aantal maaltijden per dag te wijzigen op basis van de leeftijd en groei van uw puppy. We raden u ook aan om zowel het voedsel van uw puppy te wegen als uw puppy te wegen, zodat u nauwkeurig kunt voeden en hun algehele groei en ontwikkeling kunt volgen.
Houd er ook rekening mee dat wanneer uw puppy tandjes krijgt, ze vaak pijnlijk tandvlees hebben en misschien kauwen / kraken harde brokjespijn vinden, dus wees bereid om hun voedsel opnieuw te weken als ze op dat moment een beetje lijken te worstelen. Een belangrijk adviespunt is om te onthouden en te proberen geen plotselinge dieetveranderingen voor uw puppy aan te brengen in de eerste paar weken van hun nieuwe huis; vergeet niet dat ze worden blootgesteld aan veel dingen die hun kleine spijsverteringsstelsel kunnen verstoren, dus het is belangrijk om het dieet in eerste instantie consistent te houden.
VAN PUPPY TOT JUNIOR
Meestal omvatten aanbevelingen om uw puppy op een kwalitatief goed geformuleerd puppyvoer te houden, totdat hij of zij tussen de 6 en 12 maanden oud is (afhankelijk van ras / type) wanneer een overgang naar een “Junior” -dieet nuttig is. Skinners Field & Trial Junior is een goede optie. Deze diëten kunnen fungeren als nuttige voedingsbruggen tussen het puppydieet en volwassen diëten.
Net als bij puppyvoeding zijn deze junior voedingsmiddelen zorgvuldig ontwikkeld om de voortdurende groei van uw jonge hond te ondersteunen en de energie te leveren die nodig is om hun activiteitsniveaus te ondersteunen! In dit stadium is het ook goed om te beginnen met het controleren van het gewicht van uw jonge hond en te letten op de vroege tekenen van overgewichtstoename, zodat u de hoeveelheid voedsel dienovereenkomstig kunt verminderen, of zelfs kunt kijken om te wisselen naar een volwassen, onderhoudsrantsoen naarmate uw jonge hond volwassen wordt en begint te settelen; dit gebeurt voor de meeste honden op ongeveer 18 maanden leeftijd, hoewel voor grotere en gigantische rassen de fysieke volwassenheid mogelijk pas op ongeveer 2-jarige leeftijd wordt bereikt.
ALGEMENE PUNTEN OM TE ONTHOUDEN
Goede voeding, zelfs voor de geboorte kan uw puppy helpen goed te groeien en een gelukkige, gezonde en actieve volwassen hond te zijn. Een goede balans van belangrijke voedingsstoffen is van cruciaal belang voor jonge, groeiende honden en het kiezen van een kwalitatief goed geformuleerd voedsel, zoals Skinners Field and Trial Puppy, speciaal ontworpen om de groei en ontwikkeling van puppy’s te ondersteunen, kan helpen om heel veel giswerk en zorgen te nemen bij het voeden van uw puppy. Door dit te combineren met veel voedingsinformatie in de vorm van voedingsschema’s en onze voedingshulplijn als u meer ondersteuning nodig heeft, kunt u de beste voedingskeuzes voor uw puppy maken en ervoor zorgen dat u een “pup-perfect” dieet voedt. Geniet van uw nieuwe aanwinst en vergeet niet dat het vriendelijke team van Skinner’s graag met u praat over puppy-perfecte voeding, of u nu een fokker bent, van plan bent om te fokken of net uw nieuwe aanwinst mee naar huis heeft nemen.
Zwaarlijvigheid
Obesitas wordt gerangschikt als één van de belangrijkste gezondheidsproblemen bij de mens. Evenzo geldt obesitas als één van de meest voorkomende vormen van ondervoeding bij onze honden. Ondervoeding hoor ik je zeggen? Hoe? Een ondervoed dier is toch een dier met ondergewicht? Welnu, zwaarlijvigheid (en elk dier dat iets meer lichaamsgewicht draagt dan zou moeten) is inderdaad ondervoed, hoewel obesitas typisch het gevolg is van een teveel aan voedsel (en met name energie, in de vorm van calorieën) dan een gebrek aan voedsel.
Als het idee van een ondervoed dier u geen zorgen baart, dan zouden enkele van de langetermijngevolgen van obesitas bij onze honden dat wel moeten zijn. Van gewrichtsproblemen tot een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, een kortere levensduur en een hele reeks andere gezondheidsproblemen daartussenin, het is duidelijk dat obesitas een belangrijk welzijnsprobleem is voor onze huisdieren. Met de steeds stijgende kosten van huisdiergezondheidszorg, is het ook financieel verstandig om onze huisdieren op een gezond gewicht te houden!
Maar waarom is obesitas een groeiend probleem? Er zijn een hele reeks redenen, waaronder een drukke levensstijl, beperkingen op vrije beweging en een verhoogde humanisering van onze honden. Een belangrijk probleem is echter de gemakkelijke toegang tot smakelijk, energierijk voedsel, inclusief lekkernijen. Obesitas, heel simpel gezegd, is daar waar meer energie naar binnen gaat dan wat er wordt verbrand en als onze honden meer lekkers en nog meer lekkers krijgen dan dat ze ‘sporten’ om al die calorieën te verbranden, lopen ze het risico dik te worden.
Een fitte, geen dikke Fikkie is wel degelijk mogelijk! En als Fikkie een beetje dikker is dan ideaal, zijn er VEEL dingen die je kunt doen om hem te helpen slanker, fitter en gezonder te worden. Wie weet profiteren wij er zelf ook van! Deze serie artikelen zal enkele benaderingen onderzoeken die we kunnen gebruiken om de taille van onze honden te beheersen, van leuk tot functioneel. Laten we beginnen met één van de eenvoudigste en belangrijkste voedingsmethoden om dit te doen;
METEN, BEWAKEN, BEHEREN
Wat je niet meet en bewaakt, kun je niet managen. Dus, om de taille van uw hond te beheren, laten we beginnen met meten en controleren. Dit betekent dat u uw hond regelmatig moet wegen en het gewicht bijhoudt. Wekelijkse wegingen zijn een geweldige routine om aan te beginnen en stellen u in staat om gemakkelijk en snel trends te identificeren, zowel omhoog als omlaag. Weeg ook het voer van uw hond en zorg ervoor dat u nauwkeurig en volgens de richtlijnen voedt (denk eraan dat sommige honden minder nodig hebben dan de aanbevolen voedingsgids!) Scheppen zijn notoir onnauwkeurig, het is veel beter om het voer van uw hond regelmatig nauwkeurig te wegen. Door te meten en te monitoren kunt u eenvoudig bijhouden wat er bij uw hond ingaat en welk effect dat heeft! Het betekent ook dat u voortgang kunt zien, doelen kunt stellen en eventuele aanpassingen kunt maken.
Een tip is om ’s ochtends de dagelijkse hoeveelheid van uw hond af te wegen en deze over de dag te verdelen in maaltijden en traktaties. Laat je echter niet verleiden om meer toe te voegen! Een dagelijkse routine als deze aangaan, is de sleutel om Fikkie fit en niet dik te houden! In deel 2 van deze serie zullen we de voedsel- en voedingsbenaderingen onderzoeken die het ontdekken waard zijn.
Gras eten
Het is niet ongebruikelijk dat hondenbezitters aangeven dat hun honden gras eten. Inderdaad, mijn eigen honden brengen vaak lange tijd door tijdens onze “ontspannen” wandelingen, grazen en blijkbaar genieten ze ervan zich te gedragen als hele kleine koetjes! Veel eigenaren beschrijven echter hun bezorgdheid dat dergelijk graseten een teken is van ziekte, spijsverteringsproblemen of een voedingstekort aan belangrijke voedingsstoffen. Voor een dier met een extreem beperkte capaciteit om veel plantaardig materiaal te verteren, lijkt het inderdaad ongebruikelijk dat ze gras eten. Helaas betekent dat beperkte spijsverteringsvermogen vaak ook dat elk ingenomen grassprietje het lichaam verlaat in vrijwel dezelfde staat als waarin het is binnengekomen. Dit kan gênante gevolgen hebben voor mensen en honden. Ik weet zeker dat veel hondenbezitters het daarmee eens zullen zijn!
WAAROM WORDT GRAS GEGETEN?
Het is niet zo ongebruikelijk dat honden gras (of ander plantaardig materiaal) eten. De hond is geëvolueerd als een aaseter en heeft duidelijke alleseterneigingen. Dit betekent dat honden een verscheidenheid aan voedingsmiddelen zullen eten, waaronder vlees en plantaardig materiaal. We weten nu inderdaad dat honden het vermogen hebben ontwikkeld om zetmeel effectief te verteren (1) en genetische veranderingen hebben die belangrijke verschillen tussen hen en wolven laten zien als het gaat om hoe hun lichaam vet en zetmeel uit de voeding gebruikt en verteert. Bovendien hebben honden smaakreceptoren op hun tong die zoete smaken kunnen detecteren (2, 3, 4, 5). Deze factoren, gecombineerd met het feit dat vers, groeiend gras vaak rijk is aan smakelijke suikers, geven ons enkele aanwijzingen waarom honden het graag eten!
BETEKENT HET ETEN VAN GRAS DAT MIJN HOND IETS MIST?
Een van de meest voorkomende vragen die hondenbezitters aan trainers, dierenartsen en andere hondenprofessionals stellen, is of het eten van gras een teken van ziekte is, of dat er simpelweg iets ontbreekt in hun dieet. Hoewel er geen enorme studies zijn geweest naar het eten van gras bij honden, onthult het wetenschappelijke werk dat is gedaan geen consistent verband tussen ziekte of voedingstekorten en het eten van gras (6, 7).
In één onderzoek naar het eten van gras werd bij 68% van de onderzoekshonden vastgesteld dat ze dagelijks of wekelijks planten aten en van deze honden werd gras het vaakst gegeten, met 79% (6). Ziekte voorafgaand aan het eten van gras kwam voor bij 9% van de honden en braken daarna bij 22% (6). Interessant is dat jongere honden vaker werden geregistreerd als etende planten (zoals veel nieuwe puppybezitters zullen beamen, dat weet ik zeker!) maar er was geen andere link naar dieettype, geslacht, sterilisatie/castratiestatus of ras (6). Deze observatie houdt mogelijk verband met het natuurlijke verkenningsgedrag van jonge honden en waar braken wordt waargenomen na het eten van de plant, dat is waarschijnlijk een eenvoudige spijsverteringsreactie op voedsel dat relatief onverteerbaar is, een niet ongebruikelijke gebeurtenis bij de huishond.
In een soortgelijk onderzoek werd aangetoond dat honden eerder gras aten dat actief groeide dan dat ze werden gesneden of in potten, en vooral vóór hun normale maaltijd (7). Bovendien nam de consumptie van gras af naarmate de dag vorderde (7), wat misschien suggereert dat gras wordt geconsumeerd wanneer de hond honger heeft, en het wordt een zoet smakende, opportunistische voedselbron!
Op basis hiervan kan het eten van gras voor de meeste gedomesticeerde honden als een volkomen normaal gedrag worden beschouwd en is het niet noodzakelijk indicatief voor spijsverterings- of andere gezondheidsproblemen. Het is inderdaad waarschijnlijk dat veel honden gewoon genieten van het eten van gras, vooral vers, zoet gras!
REFERENTIES
- Axelsson E, Ratnakumar A, Arendt M, Maqbool K, Webster M. Perloski M, Liberg O, Arnemo J, Hedhammar A, Lindblad-Toh K. (2013) De genomische signatuur van de domesticatie van honden onthult aanpassing aan een zetmeelrijk dieet. Natuur. 495: 360-365
- Grace J, Russek M. (1968) De invloed van eerdere ervaringen op het smaakgedrag van honden ten opzichte van sucrose en sacharine. Fysiol Gedrag. 4:553–8
- Houpt KA, Coren B, Hintz HF, Hilderbrant JE. (1979) Effect van geslacht en reproductieve status op sucrosevoorkeur, voedselinname en lichaamsgewicht van honden. J Am Dierenarts Med Assoc. 174:1083-5.
- Ferrell F. (1984) Voorkeur voor suikers en niet-voedzame zoetstoffen bij jonge beagles. Neurosci Biobehav Rev. 8: 199-203.
- Li X, Li W, Wang H, Bayley DL, Cao J, Reed DR, Bachmanov AA, Huang L, Legrand-Defretin V, Beauchamp GK, Merk JG. (2006) Katten missen een zoete smaakreceptor. The Journal of Nutrition, 136 (7 Suppl): 1932S-1934S.
- Bjone SJ, Bruin WY, Prijs IR. (2007) Grasetende patronen bij de huishond, Canis familiaris. Recente ontwikkelingen in diervoeding in Australië, 16:45-49
- Sueda KLC, Hart BL, Cliff KD. (2008) Karakterisering van het eten van planten bij honden. Toegepaste diergedragswetenschap, 111:120-132
Een laag purine dieet
Wist je dat sommige hondenrassen uniek zijn in de manier waarop ze hun voedsel verteren en verwerken? Dit betekent dat er specifieke dieetmaatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat ze gelukkig en gezond blijven. Met name rassen zoals Dalmatiërs staan erom bekend dat ze een laag purine-dieet nodig hebben – maar waarom is dit?
WAT IS PURINE?
Purine is een organische verbinding, die wordt aangetroffen in menselijke cellen en veel verschillende voedingsmiddelen. Het is een belangrijk onderdeel van het lichaam, dat een sleutelrol speelt bij de vorming van DNA. Soms kan een onregelmatige verwerking ervan echter leiden tot de vorming van stenen in de urinewegen.
HOE WORDEN URINESTENEN GEPRODUCEERD?
In dit geval is de vorming van urinestenen een rasspecifieke aandoening, die wordt veroorzaakt door een onregelmatigheid in het metabolisme van purines. Bij sommige rassen werkt het transportsysteem in de lever niet zoals het zou moeten, wat betekent dat purine wordt verwerkt om urinezuur te vormen in plaats van een stof genaamd allantoïne, die normaal gesproken zou worden geproduceerd. Het urinezuur wordt vervolgens in ongewoon grote hoeveelheden in de urine uitgescheiden, wat leidt tot een onbalans. Als gevolg van deze onbalans zijn de urinezuurspiegels bijna 10 keer hoger dan die van andere rassen, waardoor kristallen en stenen worden gevormd als het door de urinewegen gaat. Dit kan ongemak veroorzaken en zelfs het plassen van een hond belemmeren. Symptomen van steenvorming kunnen zijn: bloed in de urine en spanning bij het passeren, wat, indien onbehandeld, kan leiden tot obstructie en scheuren van de blaas. Als u één van deze symptomen opmerkt, dient u onmiddellijk een dierenarts te raadplegen.
HOE KAN IK DE PURINENIVEAUS VAN MIJN HOND BEHEREN?
De onderliggende oorzaak van het probleem is helaas een genetische mutatie. Dit betekent dat Dalmatiërs van nature meer vatbaar zijn voor de vorming van deze stenen. Om dit te helpen beheren, kiezen eigenaren er vaak voor om het voer van hun hond aan te passen door ingrediënten met een hoog purinegehalte te vermijden, zoals: orgaanvlees (zoals lever) rood vlees, vis (zoals sardientjes) en gistextracten (zoals biergist). Als alternatief kiezen sommige eigenaren ervoor om voedingsmiddelen met een lagere purine te selecteren (met mate!), waaronder: kip, aardappel (indien op de juiste manier bereid), groenten (zoals bloemkool).
WELKE HONDENVOEDINGEN ZIJN LAAG IN PURINE?
Hoewel we geen diëten op recept produceren, geven we graag advies over andere geschikte voedingsmiddelen, in overeenstemming met eventueel gegeven veterinair advies. Sommige voedingsmiddelen in ons Field & Trial-assortiment bevatten zelfs van nature weinig purine, waaronder Duck & Rice, Light & Senior en Maintenance; Van veel honden is aangetoond dat ze heel goed gedijen op deze producten! Als u advies wilt over onze voedingsmiddelen, neem dan contact op met ons op 06 136 136 06 en wij helpen u graag verder.
Hoe kan taurine mijn hond helpen?
We weten allemaal dat het hart één van de belangrijkste organen in het lichaam is; zonder één zou het onmogelijk zijn om te leven! Het heeft de vitale taak om bloed door het lichaam te pompen, dat onze cellen van zuurstof en voedingsstoffen voorziet. Omdat het zo’n essentieel orgaan is, is het belangrijk om er goed voor te zorgen en het zo gezond mogelijk te houden; en dit geldt ook voor het hart van uw hond! Om dit cruciale orgaan gezond te houden, moet u ervoor zorgen dat uw hond een gezonde levensstijl heeft en een voedzaam, uitgebalanceerd dieet volgt… en daar kunnen wij u bij helpen!
WAT IS TAURINE?
Taurine is een uniek type aminozuur dat overvloedig wordt aangetroffen in weefsels zoals het hart en dat rechtstreeks verband houdt met de gezondheid van het hart, en het heeft ook gunstige antioxiderende eigenschappen. Je ziet het misschien als een niet-essentieel aminozuur bij honden, omdat het in het lichaam kan worden gesynthetiseerd als de juiste voedingsstoffen beschikbaar zijn in het dieet, namelijk methionine en cystine. Taurine in de voeding kan echter helpen deel uit te maken van een uitgebalanceerd en compleet dieet dat het hart en de algehele gezondheid van een hond kan helpen ondersteunen.
WELKE VAN ONZE DIEET BEVAT TAURINE?
Taurine komt van nature voor in dierlijke producten en zal daarom aanwezig zijn in al onze voeders, die qua voedingswaarde uitgebalanceerd en compleet zijn en dus alle voedingsstoffen bieden die uw hond nodig heeft. Bovendien hebben we ook extra taurine toegevoegd aan bepaalde diëten in ons assortiment hondenvoer om de algehele gezondheid te ondersteunen en het voedingsprofiel van onze voedingsmiddelen te verbeteren. In het bijzonder worden al onze Field & Trial-gevoelige diëten aangevuld met extra taurine, terwijl Field & Trial Light & Senior verbeterde niveaus ervan bevat om verdere hartondersteuning te bieden.
SKINNERS FIELD & TRIAL LICHT & SENIOR
Gemakkelijk verteerbaar met een lager eiwit- en vetgehalte om gewichtsverlies en -beheer te ondersteunen.
HOE KAN IK ANDERS HET HART VAN MIJN HOND ONDERSTEUNEN?
Het is niet alleen taurine dat een gunstige invloed kan hebben op de gezondheid van het hart van uw hond. Het aminozuur carnitine is zelfs in verband gebracht met de gezondheid van het hart en wordt om deze reden ook aangevuld in onze Light & Senior. Bovendien wordt aangenomen dat omega-3-vetzuren gunstige effecten hebben op de gezondheid van het hart van honden en kunnen ze worden verkregen uit ingrediënten zoals zeealgen en vissen in het dieet. Het is ook erg belangrijk om een zorgvuldige balans te vinden tussen calorie-inname en energie-output, om honden te helpen een gezond gewicht en conditie te behouden. Dit is waar het combineren van de juiste lichaamsbeweging en inname via de voeding de sleutel kan zijn bij het ondersteunen van de gezondheid van het hart en het minimaliseren van het risico op ongewenste vetophopingen in het lichaam.
BEZORGD OVER HET HART VAN JE HOND?
Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw hond, raden we u aan in eerste instantie met uw dierenarts te praten. Vroege tekenen van hartproblemen kunnen zijn: zwakte, onwil om te sporten en abnormaal hijgen, dus als u een van deze symptomen ziet, is het belangrijk om onmiddellijk advies in te winnen. Waar voeding van invloed kan zijn op de gezondheid van het hart van uw hond, helpt ons voedingsteam u graag verder in overeenstemming met het advies van uw dierenarts. Neem contact op met ons voedingsteam via info@jachthondenvoer.nl en we helpen u graag verder.
Glucosamine en Chondroïtine
Gewrichtsproblemen zijn de meest gemelde zorgen van hondenbezitters en komen helaas voor bij honden van alle leeftijden; inclusief jonge honden, vaak als gevolg van genetische problemen, onjuiste oefeningen of algemene slijtage. Omdat rennen en spelen essentieel zijn voor de mentale en fysieke gezondheid van onze hond, is het belangrijk dat we er als baasjes alles aan doen om hun gewrichten te ondersteunen en hun bewegingsvrijheid aan te moedigen.
WAT ZIJN GLUCOSAMINE EN CHONDROÏTINE?
Glucosamine en chondroïtine zijn vaak aanbevolen voedingssupplementen, die de gezondheid en mobiliteit van de gewrichten bij honden kunnen ondersteunen. Dit komt omdat glucosamine de synthese van collageen in het kraakbeen helpt reguleren, terwijl chondroïtine de impact van destructieve enzymen in kraakbeen en gewrichtsvloeistof kan helpen beperken. Zowel glucosamine als chondroïtine zijn ook betrokken bij de vorming van verbindingen die de bouwstenen van kraakbeen vormen.
WAAROM GEBRUIKEN WE ZE IN ONS HONDENVOER?
We gebruiken zowel glucosamine als chondroïtine in veel van onze diëten, omdat ze de gewrichten van uw hond kunnen ondersteunen door de structuur, veerkracht en regeneratie van kraakbeen te ondersteunen, terwijl ze helpen hun bewegingsvrijheid te behouden. Diëten aangevuld met glucosamine en chondroïtine kunnen geschikt zijn voor alle honden, zelfs voor honden met gezonde gewrichten; u hoeft tenslotte geen probleem te zien, voordat u nadenkt over het ondersteunen van hun gewrichtsgezondheid!
HET JUISTE DIEET KIEZEN
Veel van onze varianten zijn gemaakt met verhoogde niveaus van glucosamine en chondroïtine om gezonde gewrichten en mobiliteit te ondersteunen. Verder gebruiken we het bekende supplement “Joint Aid for Dogs” in onze Skinners Field & Trial Turkey & Rice, omdat het een aantal heilzame ingrediënten bevat, waaronder glucosamine en chondroïtine om hun gewrichten te helpen ondersteunen. Deze diëten kunnen geschikt zijn voor volwassen honden van alle leeftijden, inclusief honden die niet per se gewrichtsproblemen hebben, maar baat kunnen hebben bij voedingsondersteuning.
LEEFSTIJLBEHEER
Hoewel dieetmanagement een belangrijk onderdeel kan zijn van het ondersteunen van de gewrichten van uw hond, is het ook belangrijk om hun levensstijl effectief te beheren. Dit houdt in dat ze hun gewicht beheersen om ervoor te zorgen dat ze geen overmatige druk op hun gewrichten uitoefenen, en waar nodig hun dagelijkse trainingsroutine aanpassen.
EERST DE JUISTE DIAGNOSE STELLEN
Als u zich zorgen maakt over hun gewrichten, beweging of mobiliteit, raden we u aan in eerste instantie met uw dierenarts te praten. Als uw dierenarts een diagnose van een aandoening heeft gesteld, bieden wij graag voedingsondersteuning en begeleiding in lijn met het advies van uw dierenarts.
NEEM CONTACT MET ONS OP
Als je informatie wilt over onze diëten of voedingsadvies wilt, neem dan contact met ons op via info@jachthondenvoer.nl. We helpen je graag verder!